mini D.JastramskisDocentas Deimantas Jastramskis su Rygos Stradinio universiteto docente Anda Rožukalne ir Talino universiteto docentu Andres Jõesaar atliko televizijos, radijo, interneto ir nacionalinių dienraščių rinkų (auditorijų) koncentracijos tyrimą Baltijos šalyse 2000–2014 m.

Tyrimo rezultatai rodo, kad dešimt iš dvylikos Baltijos šalių žiniasklaidos rinkų yra labai koncentruotos, ir pastebima oligopolinės konkurencijos kūrimo tendencija. Vidutinė žiniasklaidos koncentracija tiriamojo laikotarpio pabaigoje buvo nustatyta tik dviejose rinkose – Estijos televizijos ir Lietuvos interneto žiniasklaidos.

Žiniasklaidos tyrėjų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos darbas buvo pristatytas Europos komunikacijos tyrimų ir edukacijos asociacijos konferencijoje „Mediated (Dis)Continuities: Contesting Pasts, Presents and Futures“ 2016 m. lapkritį Prahoje (Čekija) ir Europos žiniasklaidos vadybos asociacijos konferencijoje „Value Creation in Media Markets: Business Models, Clusters and Ecosystems“ 2017 m. gegužę Gente (Belgija).

Tyrimas yra publikuotas naujame „Informacijos mokslų“ žurnalo numeryje.

Anda RozukalneAnda Rožukalne Europos komunikacijos tyrimų ir edukacijos asociacijos Vidurio ir Rytų Europos sekcijos konferencijoje Tartu (Estija) 2016 m. birželį.

 

Andres JoesaarAndres Jõesaar tyrimą pristatė Europos žiniasklaidos vadybos asociacijos konferencijoje Gente (Belgija) 2017 m. gegužę.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos