mini r kregzdaiteBalandžio 27 d. Komunikacijos fakulteto lektorė Rusnė Kregždaitė Mykolo Romerio universitete apgynė daktaro disertaciją „Kultūros ir kūrybinių industrijų vertinimo modeliavimas Europos Sąjungos šalyse”.

Išanalizavusi kultūros ir kūrybinių industrijų reiškinių teorines prielaidas, disertantė atsakė į klausimus apie kompleksinį kultūros ir kūrybinių industrijų sektorių, išgrynino kultūros ir kūrybinių industrijų sampratą ir aptarė sektoriaus kuriamą kultūrinę bei ekonominę vertę.  

Remdamasi disertacijoje sudarytu Kultūros ir kūrybinių industrijų indeksu, mokslininkė įvertino Europos Sąjungos šalių kultūros ir kūrybinių industrijų sektorius 2000–2014 m. laikotarpiu ir suformavo pagrindines kryptis tolimesniam šio sektoriaus vertinimui.

Disertacijos mokslinė vadovė - prof. dr. Eugenija Martinaitytė (Mykolo Romerio universitetas, socialiniai mokslai, ekonomika, 04 S).

R. Kregždaitė Komunikacijos fakultete studentams dėsto Kūrybinių industrijų, Kūrybinių industrijų įvado ir Kūrybinių industrijų ekonomikos dalykus. 

Nuoširdžiai sveikiname Fakulteto kolegę!

Parengta pagal disertacijos anotaciją

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos