mini KF VMI projekto grupeKomunikacijos fakulteto mokslininkai doc. dr. Arūnas Gudinavičius,  doc. dr. Andrius Šuminas, dokt. Arnas Aleksandravičius, vyr. inžinierius Justinas Tamosynas kartu su kitais kolegomis iš Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos, Gamtos mokslų bei Filosofijos fakultetų bei Kauno technologijos universiteto pagal partnerystės sutartį su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) pradėjo darbą dideliame taikomajame projekte „Analizės, modeliavimo ir rizikos valdymo kompetencijų centro (i.MAMC) įkūrimas“.

VMI yra steigiamas Analizės, modeliavimo ir rizikos valdymo kompetencijų centras ir bendradarbiavimas su VU ir KTU mokslininkais apims mokesčių mokėtojų mokestinės elgsenos ir komunikacijos ypatumų analizę, metodinę ir praktinę pagalbą centro darbuotojams ekonominio modeliavimo bei darbo su dideliais duomenų masyvais (angl. Big data) srityse, duomenų teikimą akademinėms institucijoms moksliniais ir akademiniais tikslais.

VU rektoriaus prof. Artūro Žukausko teigimu, bendradarbiavimas su VMI bus naudingas ir visuomenei, ir aukštajai mokyklai, o geresnis mokesčių mokėtojų elgsenos ir ekonominių procesų suvokimas prisidės prie viešojo sektoriaus efektyvumo didinimo bei kurs palankesnes sąlygas šalies verslui ir švietimo sektoriui (lrytas.lt).

Projekto Elgsenos krypties uždaviniuose (už kuriuos atsakingas Komunikacijos fakultetas) sprendžiami mokesčių mokėtojų informavimo apie jų sumokėtus mokesčius bei gautas paslaugas klausimai, plėtojama tokios komunikacijos idėja. Analizuojama skaidrios įmonės statuso suteikimo galimybė, ieškomi jos pritaikymo būdai, vertinama galima jos nauda. Tiriamos į vaikus orientuotos priemonės siekiant gilinti vaikų turimas žinias ir formuoti požiūrį, kad mokesčius reikia mokėti savanoriškai. Kartu su VMI specialistais rengiamas i.MAMC komunikacijos veiksmų planas.

Projekto VU dalies vadovas – Arūnas Stašionis (Matematikos ir informatikos fakulteto Skaitmeninių tyrimų ir skaičiavimų centro direktoriaus pavaduotojas), o Elgsenos krypties uždavinių, už kuriuos atsakingas Komunikacijos fakultetas, kuratorius – Arūnas Gudinavičius. Projekto trukmė – trys metai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos