mini 2016 Oginskiu dvaro virtuvejeVilniaus universiteto leidykla Akademinė leidyba išleido Rimvydo Laužiko, Liutauro Čepracko, Jarosławo Dumanowskio ir Arvydo Pacevičiaus knygą „Oginskių dvaro virtuvėje“.

Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos UNESCO nacionalinių komisijų teikimu 2015 metais pasaulyje buvo minimas žymaus kultūros veikėjo ir politiko Mykolo Kleopo Oginskio gimimo 250 metų jubiliejus. Ši knyga – vienas iš šiam jubiliejui skirtų leidinių, teikiamas ne tiek istorijos ar gastronomijos profesionalams, kiek platesniam skaitytojų ratui. Knygoje populiariai, XVII–XIX amžių Abiejų Tautų Respublikos gastronomijos kontekste atskleidžiama Mykolo Kleopo Oginskio asmenybė, kasdieninis gyvenimas XVIII–XIX a. Oginskių dvaruose, Oginskių giminės atstovų bei kitų to paties laikotarpio didikų gastronominės tradicijos fragmentai. Greta istorinio pobūdžio tekstų pateikiami šiems laikams adaptuoti, autentiški Mykolo Kleopo Oginskio epochos receptai.

Šia knygą kūrė jungtinė Lietuvos ir Lenkijos profesionalų komanda: istorikai prof. Rimvydas Laužikas, prof. Arvydas Pacevičius, prof. Jarosławas Dumanowskis ir virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. Knyga gausiai iliustruota.

Pabandykime patyrinėti, išsiaiškinti, kokius naujos mados elementus Oginskiai priėmė ir kaip juos suderino su vietos tradicijomis bei sąlygomis. Tikimės, kad patirsite skanių akimirkų kartu su Mykolu Kleopu ir kitais Oginskių giminės atstovais.

Knygos leidybą iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Knygos ieškokite knygyne Littera, didžiausiuose Vagos ir Pegaso knygynuose, vaga.lt ir knygos.lt internetiniuose knygynuose arba užsisakykite leidykloje el. paštu .

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos