mini 2014m konferencijos akimirka25 metų jubiliejų švenčiantis Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas 2016 m. birželio 9–10 dienomis organizuoja tarptautinę mokslinę konferenciją „Komunikacijos ir informacijos mokslai tinklaveikos visuomenėje: patirtys ir įžvalgos. III“.

Konferencijos tikslas – aptarti šiuolaikinių komunikacijos ir informacijos tyrimų problematiką, surengti diskusiją aktualiomis šiai mokslų krypčiai ir šakoms temomis.

Konferencijoje pranešimus skaitys 54 mokslininkai iš 8 šalių, 22 institucijų, kurių darbai komunikacijos ir informacijos tematika yra plačiai žinomi akademiniame pasaulyje.

Tinklaveika jau yra neatsiejama kasdienybės dalis, vis plačiau apimanti įvairias žmogaus gyvenimo sritis, keičianti ne tik bendravimo įpročius, bet ir tradicinę socialinę struktūrą, organizacijų ir     institucijų vaidmenis. Tinklaveikos amžius, be jokių abejonių, suteikia naujų galimybių tiek žmogui, tiek efektyvesnei institucijų veiklai, tiek komunikacijos ir informacijos mokslų plėtrai. Tačiau kartu su naujomis galimybėmis kyla ir tam tikrų iššūkių. Su kokiomis problemomis susiduria tinklaveikos visuomenė? Kokia komunikacijos ir informacijos mokslų problematika šiandien aktualiausia?

Pagrindiniais renginio pranešėjais sutiko būti pasauliniuose žinių vadybos bei žurnalistikos ir tarptautinių santykių laukuose žinomi mokslininkai, prof. dr. Aino Kianto ir doc. dr. Greg Simons, kurie konferencijoje pristatys naujausius savo tyrimus.

Prof. dr. Aino Kianto yra žinių vadybos profesorė iš Verslo ir vadybos mokyklos Lapenrantos technologijų universitete Suomijoje. Edukacinėje ir tiriamojoje veikloje daugiausia dėmesio ji skiria žinių valdymui, intelektiniam kapitalui, kūrybiškumui, inovacijoms ir organizaciniam atnaujinimui. Ji vadinama viena iš ryškiausių akademinių figūrų intelektinio kapitalo srityje ir yra gavusi keletą apdovanojimų už mokslinius tyrimus, pvz., keturi iš jos pranešimų buvo įvertinti „Emerald Literati“ apdovanojimais, o trys – kaip geriausi apdovanojimai įvairiose konferencijose. Komunikacijos fakulteto konferencijoje prof. dr. A. Kianto pristatys paranešimą tema: „Žinių valdymo praktikos ir jų įtaka organizacijos darbui“.

Doc. dr. Greg Simons yra vyresnysis mokslo darbuotojas Švedijos nacionaliniame gynybos koledže Stokholme bei Upsalos universiteto Rusijos ir Eurazijos studijų centre, o taip pat Turibos universiteto Rygoje Komunikacijos mokslų katedros dėstytojas. Doc. dr. G. Simons moksliniai interesai apima Rusijos žiniasklaidą, krizių valdymo komunikaciją, politiką, diplomatiją ir ginkluotus konfliktus. Kaip pagrindinis pranešėjas dalyvavo dviejose Europos Tarybos rengtose konferencijose: Žiniasklaida krizės metu Strasbūre 2005 m. ir Žiniasklaida kaip priemonė statant tarpusavio pasitikėjimo tiltą Baku 2007 m. Doc. dr. G. Simons pristatys paranešimą tema: „Technologijos, žurnalistika ir politika: dabartinė tarptautinės žiniasklaidos situacija“.

Konferencija „Komunikacijos ir informacijos mokslai tinklaveikos visuomenėje: patirtys ir įžvalgos. III“ organizuoja VU Komunikacijos fakultetas. Konferencija vyks birželio 9–10 dienomis VU Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (Saulėtekio al. 5) bei VU Komunikacijos fakultete (Saulėtekio al. 9; Maironio g. 7).

Konferencijos programa

Daugiau informacijos apie konferenciją galite rasti svetainėje: www.conference.kf.vu.lt

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos