mini Vaclovas BiržiškaGruodžio 2 d. Birštone vyko Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų instituto kartu su Lietuvos bibliotekininkų draugija ir Birštono viešąja biblioteka organizuota tradicinė nacionalinė mokslinė konferencija „V. Biržiškos skaitymai 2015. Biblioteka kaip dalyvaujamoji institucija“.

Šių metų konferencija buvo skirta Vaclovo Biržiškos 131-osioms gimimo metinėms ir Lietuvos bibliotekininkų draugijos 85-osioms įkūrimo bei 25-osioms atkūrimo metinėms paminėti.

Konferencijos tema – „Biblioteka kaip dalyvaujamoji institucija“ suvienijo mokslininkus, praktikus ir studentus, įgyvendinančius projektus, plečiančius bibliotekų paslaugas, dalyvaujančius mokslo ir kultūros paveldo komunikacijoje, nagrinėjančius klausimus, susijusius su aktualia komunikacijos, bibliotekininkystės ir informacijos, kraštotyros, lokalinės istorijos ir kt. problematika. 

Konferencijos dėmesio centre atsidūrė – dalyvavimas, kintantys bibliotekininkų vaidmenys ir bibliotekų funkcijos, socialinių tinklų ir bendruomenių įtaka kultūros ir mokslo komunikacijoje, kurioje itin svarbia vietą užima biblioteka – viešojo sektoriaus įstaiga, kultūros ir mokslo židinys, kultūrinės ir socialinės atminties saugojimo ir sklaidos vieta. Konferencijos tematika apėmė į vartotoją ir bendruomenę orientuotos bibliotekos, per socialinį saityną (saitynas 2.0) ir socialinius tinklus įtraukiančios ir skatinančios dalyvauti, bendradarbiauti skirtingas bendruomenes, puoselėjančios kultūros paveldą ne tik tradicinėje, bet ir skaitmeninėje aplinkoje, problematiką.

Konferencijoje skaitytų pranešimų pagrindu planuojama rengti mokslinius straipsnius, kuriuos ketinama sutelkti ir išleisti eiliniame tęstinio „Bibliotheca Lituana“ mokslo darbų rinkinio tome.

Konferencijos akimirkos

Birštono viešosios bibliotekos nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos