Vaclovas BiržiškaĮvyko 130-osioms V. Biržiškos gimimo metinėms skirta nacionalinė mokslinė konferencija.

Konferencijos „Vaclovo Biržiškos skaitymai 2014. Asmenybės raiška: nuo XVIII a. bibliotekininkų iki XXI a. tinklažmogių“ dalyvių gausa parodė, kad konferencijos tema yra aktuali ne tik bibliotekininkystės ir informacijos mokslininkams, bet ir bibliotekininkams praktikams, atstovaujantiems įvairių tipų bibliotekoms.

Iškeltos problemos aktualumą rodo ir konferencijai pateiktų pranešimų temų įvairovė – bibliotekininko asmenybės raiška analizuota net 16 skirtingų pjūvių, kurie apima personalinės bibliografijos, mokslo, kultūros ir kitus asmenybių veiklos anotavimo klausimus, problemas, kylančias dabartiniame depersonalizuotame tinklaveikos pasaulyje.

Pranešimuose kelti klausimai, kaip asmenybė pristatoma skaitmeninėje aplinkoje? Koks jos vaidmuo mokslo, kultūros komunikacijoje, viešajame skaitmeniniame sektoriuje? Kokias galime užfiksuoti bibliotekininko profesines metamorfozes homo irretitus visuomenėje – asmenybė ar viso labo tik logistikos priemonė, o gal – informacijos vadybininkas ar sielų atsivėrimo skatintojas?

KF mokslininkų konferencijoje pateiktų pranešimų problematika rodo platų domėjimosi lauką, pajėgumą inovatyviai interpretuoti asmenybės raišką komunikacijos ir informacijos mokslų aprėptyje. 

Planuojama, kad konferencijoje perskaitytų pranešimų pagrindu parengti moksliniai straipsniai bus publikuoti mokslinių straipsnių rinkinio „Bibliotheca Lituana“ IV tome.

Renginio organizatorius: VU KF Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutas.

Partneriai: Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka ir Lietuvos aklųjų biblioteka.

Konferencijos akimirkos – nuotraukų galerijoje (Karolio Pilypo Liutkevičiaus ir Lauros Juchnevič nuotr.)

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos