Modern-ftn-pen-cursiveMokslo darbų žurnalas „Žurnalistikos tyrimai“ skelbia kvietimą teikti mokslinius straipsnius specialiam rinkiniui „Žurnalistika ir žiniasklaida: atstovavimo ir tarpininkavimo funkcijų analizė”.

Mokslinių straipsnių rinkinys bus išleistas 2014 m. gruodį (numerio metai – 2014).

Numerio tema skirta kritiškai apmąstyti pramoginės funkcijos dominavimo į nuošalę nustumtą socialinį žurnalistikos vaidmenį informacinių karų ir geopolitinių konfliktų kontekste, taip pat jos reikšmę įtvirtinant trečios kartos žmogaus teises – orią senatvę, sveiką aplinką, lygias galimybes, teisę į darnų vystymąsi ir teisę į taiką. Ypač lauktini empiriniai tyrimai, įvertinantys atstovavimo ir tarpininkavimo funkcijų atlikimą. Šių temų nagrinėjimu siekiama paskatinti normatyvinį empiriniais tyrimais pagrįstą teorinį diskursą ir taip pagelbėti žurnalisto profesine praktika besiverčiantiems žiniasklaidos lauko darbuotojams, sprendimų priėmėjams, žurnalistikos pedagogams.

Tikimasi, kad teikiami straipsniai aprėps platų metodologinių prieigų ir disciplinų ratą ir įvairiais rakursais atspindės rutininę nacionalinės žiniasklaidos praktiką, visuomenės informavimo politikos spragas, informavimo kultūros pokyčius.

Reikalavimai publikacijoms

Jei turite atliktų tyrimų ir parengtų teorinių straipsnių kvietime nurodyta tema, siųskite rankraščius el. paštu:  iki 2014 m. lapkričio 7 d. Formalius leidinio reikalavimus rasite čia.

Atkreipiame dėmesį, kad bus reikalinga Jūsų portretinė nuotrauka.

Redakcinio darbo (recenzavimo, redagavimo, turinio taisymų pagal pastabas, kt.) pabaigos terminas yra 2014 m. gruodžio 31 d. Spausdinto leidinio pasirodymo tikimasi 2015 m. sausį. Visi straipsniai .pdf formatu nemokamai bus prieinami interneto svetainėje www.journalism.vu.lt.

Apie žurnalą

„Žurnalistikos tyrimai“ yra recenzuojamas laisvos prieigos žurnalistikos ir žiniasklaidos studijų krypties mokslo darbų leidinys, skirtas nagrinėti šiuolaikinės žurnalistikos, profesinės etikos pokyčius, žiniasklaidos vaidmens demokratinėse visuomenėse pokyčius. Žurnalas kviečia teikti įvairių disciplinų empiriškai ir teoriškai žurnalistikos pedagogiką ir mokslines problemas nagrinėjančius mokslinius straipsnius, taip pat straipsnius, vertinančius socialinius, ekonominius, technologinius, kultūrinius žiniasklaidos pokyčius, vertybių ir praktikų transformaciją, žurnalistikos mokymą ir žiniasklaidos studijas.

„Žurnalistikos tyrimai“ yra periodinis mokslinių straipsnių leidinys, kuriame skelbiami komunikacijos ir informacijos studijų krypties – žurnalistikos (veiklos, kūrinių, struktūros) tyrinėjimai, taip pat žinios, atspindinčios žurnalistikos raidos tendencijas ir naujienas (interviu, recenzijos, apžvalgos, šaltinių publikacijos).

ISSN 2029-1132

Redakcinės kolegijos pirmininkas:

Andrius Vaišnys, prof. dr. (Socialiniai mokslai, komunikacija ir informacija 08 S) Vilniaus universitetas, Vilnius, Lietuva

Mokslinė redaktorė:

Aurelija Juodytė, dr. (Humanitariniai mokslai, komunikacija ir informacija 06 H) Vilniaus universitetas, Vilnius, Lietuva.

Visą redakcinę kolegiją rasite čia.

Leidėjas (institucija): Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos institutas, bendradarbiaudamas su Vilniaus universiteto leidykla. Vilnius, Lietuva

- Įkurtas 2008 m.

- Publikacijų kalba: lietuvių ir anglų

- Publikavimo periodiškumas: kartą per metus

- Spauda: 100-200 kopijų

Kontaktai:

„Žurnalistikos tyrimai“, Vilniaus universitetas

Maironio g. 7, Vilnius LT 01124

Tel. 8 6 86 86545

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos