BIMI tyrimas 2014.10.07KF mokslininkai dalyvavo tiriant sutrikusios regos žmonių informacinę elgseną ir poreikius bibliotekos paslaugoms.

Lietuvos aklųjų bibliotekoje pristatyti tyrimo „Literatūra ir informacija sutrikusios regos asmenų bendruomenėje“ rezultatai. Rengiant tyrimo metodiką ir rezultatus dalyvavo KF Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų instituto mokslininkai doc. dr. Zinaida Manžuch ir dr. Vincas Grigas. Tyrimu siekta ištirti Vilniaus mieste ir rajone gyvenančių sutrikusios regos žmonių, kurie nesinaudoja Lietuvos aklųjų bibliotekos paslaugomis, informacinę elgseną, naudojimosi bibliotekomis patirtį ir poreikį informacijos paslaugoms. Tokio pobūdžio tyrimai – naujovė Lietuvos bibliotekose, jų rezultatai itin naudingi tobulinant esamas ir planuojant naujas informacijos paslaugas.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad daugelis apklaustų sutrikusios regos asmenų yra senjorai (65 metai ir daugiau). Nustatyti šios amžiaus grupės poreikiai informacijai, jos gavimo ir naudojimo būdai bei šaltiniai. Atsižvelgiant į tai, kad senjorai mažiau naudojasi elektroninėmis paslaugomis bei informacijos ir ryšių technologijomis, tyrimo rezultatai naudingi ir kitoms Lietuvos institucijoms, atsakingoms už garbaus amžiaus piliečių socialinės ir informacinės atskirties mažinimą.

Lietuvos aklųjų bibliotekos tyrimą finansavo Lietuvos kultūros taryba.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos