filmconference2014KF vyko didžiausia Baltijos šalyse konferencija apie kiną. 

Rugsėjo 19–20 dienomis Vilniuje vyko didžiausia iki šiol Baltijos šalyse konferencija, skirta kinui ir vizualioms medijoms, „Krizė kine ir vizualinėse medijose“. Konferencijoje pranešimus skaitė 38 mokslininkai iš 3 žemynų, 13 šalių, 25 institucijų, kurių darbai kino, medijų ir vaizdo kultūros tematika yra plačiai žinomi akademiniame pasaulyje.

Renginyje dalyvavo ir kino industrijos atstovų praktikų.

 „Nors krizės, ypač ekonominės ir politinės, problematika nuo 2008-ųjų dažnai eskaluojama Lietuvos medijose, o krizė tampa nuolatinė mūsų būsena, mokslo renginių, darbų šia tematika nėra daug. Pranešėjai gilinosi į įvairias vizualias medijas, tokias kaip fotografija, žaidimai, videomenas, televizija ir kinas, jas analizavo socialiniu, politiniu, estetiniu, filosofiniu pjūviais, o įžvalgas grindė Tolimųjų ir Artimųjų Rytų, Amerikos ir Europos fenomenų analizėmis,“ – pastebėjimais dalijosi konferencijos organizatorė VU KF Kūrybinių medijų instituto vadovė doc. dr. Renata Šukaitytė.

Renginio organizatorius: Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto (VU KF) Kūrybinių medijų institutas.

Partneriai: Šiuolaikinis meno centras, Lietuvos kino centras prie Kultūros ministerijos.

Konferencijos akimirkos – nuotraukų galerijoje. Nuotraukų autorius Karolis Pilypas Liutkevičius.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos