DuoDi2019 KFMokslinių tyrimų duomenų rinkimas kainuoja laiko ir pastangų, todėl verta jais rūpintis. Be to, tinkamai valdomi duomenys užtikrina mokslinių tyrimų rezultatų kokybę ir patikimumą. Deja, dažnai saugios duomenų priežiūros išmokstama tik iš savo klaidų, už įgytą patirtį sumokant ilgai brandintų darbo vaisių praradimu.

Kad nereikėtų mokytis iš savo klaidų, VU bibliotekos Mokslinės informacijos ir duomenų skyrius kviečia į edukacinį renginį , kurio metu bus supažindinama su mokslinių tyrimų duomenų gerosios praktikos taikymo principais, suformuotais remiantis daugelio tyrėjų patirtimi. Jų laikantis galima tvarkyti duomenis efektyviau, išvengti jų praradimo ir užtikrinti, kad sukaupti duomenys būtų tinkami naudoti dar daugybę metų po tyrimo pabaigos.

Renginyje taip pat bus galimybė susipažinti ir išmėginti du Vilniaus Universitete sukurtus mokslinių tyrimų duomenų valdymo įrankius – duomenų valdymo planų sudarymo priemonę „DVP Vedlys“ ir Nacionalinį atviros prieigos mokslinių tyrimų duomenų archyvą (MIDAS).

Renginį ves VU bibliotekos duomenų vadybininkė Gintė Medzvieckaitė.

Registruotis į „DuoDi“ galima užpildžius registracijos formą internete.

 

Dalyvavusiems „DuoDi“ duomenų dienose bus galimybė gauti dalyvavimą patvirtinantį pažymėjimą.

Norintiems išbandyti MIDAS reikėtų  žinoti (arba turėti) savo prisijungimo duomenis tapatybės patvirtinimui portale „Elektroniniai valdžios vartai“.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos