simgames 11Lapkričio 4-8 dienomis Vidžeme taikomųjų mokslų universitete (Latvija) vyko intensyvi projekto „Simuliaciniai žaidimai strateginėje komunikacijoje“ savaitė, skirta simuliacijomis grįstam mokymuisi. Tarptautinė savaitė subūrė studentus, dėstytojus ir mokslininkus iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Egipto, Albanijos, Indijos bei Ukrainos aukštųjų mokyklų.

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto studentai ir dėstytojai paskaitų ir seminarų metu turėjo galimybę pasidalinti žiniomis ir patirtimi verslo vadybos, turizmo, žiniasklaidos, politikos ir informacinių technologijų srityse. Tarptautinės savaitės metu buvo išbandytas ir pirmasis „SimGames“ projekto metu sukurtas simuliacijos scenarijus. Tarptautinės komunikacijos studijų programos studentė Mariia Zyrianova pasidalino įspūdžiais, jog dalyvavimas simuliacijoje atskleidė tai, jog nepaisant to, kad individai gali būti profesionalais komunikacijos srityje, tačiau yra sudėtinga komunikuoti su skirtingų interesų atstovais ir ieškoti kompromisų, o dalyvavimas simuliacijoje buvo puiki proga „pabūti kito batuose“ ir pažvelgti į situaciją iš kitų individų perspektyvos.

Renginyje dalyvavo projekto vadovė Vilniaus universitete doc. dr. Renata Matkevičienė, asist. dr. Beata Grebliauskienė, lekt. Austė Telyčėnaitė bei Tarptautinės komunikacijos pirmo ir antro kurso studentai Ka-Chun Ng, Viktoriia Zarichna ir Mariia Zyrianova.

SimGames projekto metu sukurtos simuliacijos bus skirtos studentų strateginės komunikacijos žinių ir gebėjimų ugdymui. SimGames projekto metu sukurti metodai leis studentams mišrioje mokymosi aplinkoje įgyti įgūdžius ir patirtį, grįstą realaus pasaulio problemomis, gebant tikslingai taikyti skaitmeninius įrankius.

Europos Sąjungos Erasmus+ programos KA2 (Bendradarbiavimas inovacijų ir keitimosi gerąja patirtimi tikslais) Aukštojo mokslo strateginės partnerystės projektas „Simuliaciniai žaidimai strateginėje komunikacijoje“ įgyvendinamas nuo 2018 m. gruodžio 1 d. iki 2021 m. gegužės 31 d.

ES erasmus

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos