KF krepsinio komandaPrieš rektoriaus taurės krepšinio turnyrą ištraukti burtai lėmė, jog Komunikacijos fakultetas (KF) turėjo varžytis B pogrupyje. Ten KF susikovė su Chemijos ir geomokslų fakulteto krepšininkais (ChGF) bei praėjusių metų vicečempionais – Matematikos ir informatikos fakulteto komanda. Pastarieji ir buvo pirmieji KF komandros varžovai.

Rungtynės prasidėjo netikėtai – Komunikacijos fakulteto vaikinai susitikimo pradžioje pasiuntė rungtynių favoritus MIF krepšininkus į nokdauną ir pelnė 16 taškų be atsako (16:0). MIF komanda neturėjo priešnuodžių greitoms KF komandos atakoms, o patys strigo ir puolime. Nors Matematikos ir informatikos fakulteto komanda turėjo akivaizdų ūgio pranašumą, tačiau įstrigo į zoninės gynybos pinkles, todėl jiems liko tik atakuoti iš tolimos distancijos. Šis KF komandos planas pasiteisino – MIF nesugebėjo pataikyti tritaškių ir visą laiką rungtynes kontroliavę Komunikacijos fakulteto studentai šventė įtikinamą pergalę (58:39).

Antrasis pogrupio mačas buvo panašus į pirmąjį, tačiau rungtynių nugalėtojas paaiškėjo dar antrojo kėlinio pradžioje. KF vaikinai greitai parodė, jog pirmojo istorijoje finalo ketverto iš savo rankų paleisti neketina ir greitai susikrovė apčiuopiamą persvarą (27:9). Po ilgosios pertraukos Komunikacijos fakulteto studentai apsukų nemažino ir padidino savo turimą pranašumą iki rekordinės – 28 taškų persvaros (43:15). Netrukus į aikštelę išbėgo trumpiau žaidę KF komandos krepšininkai, tačiau vaizdo aikštelėje jie negadino. Komunikacijos fakulteto krepšinio komanda nugalėjo (48:21) ir pirmąjį kartą per rektoriaus taurės istoriją pateko į finalo ketvertą.

Po grupės kovų ištraukti burtai nulėmė, jog KF komanda pusfinalyje susitiks su įspūdingais taškų skirtumais pogrupio kovose varžovus nušlavusiais Medicinos fakulteto studentais (MF).

Istorinį pasiekimą pakomentavo Komunikacijos fakulteto krepšinio rinktinės žaidėjas, treneris bei kapitonas Gustavas Klikna.

„Padarėme didžiulį darbą, labai didžiuojuosi savo komanda. Prieš kiekvienas rungtynes turėjome aiškų planą ir svarbiausia – išlaikėme koncentraciją. Šiais metais gavome labai pajėgių pirmakursių. Vienas iš jų – Martynas Boboriko, kuris jau spėjo apšilti kojas ir pagrindinėje Vilniaus Universiteto krepšinio komandoje. Taip pat neįkainojamas buvo komandos veteranų indėlis, jie įnešė ramybės. Žinoma, galime sakyti, kad jau pasiekėme labai daug ir iškeltas tikslas yra įvykdytas. Tačiau, mano manymu, tikrai galime nugalėti medikus ir žengti į finalą. Mes neturime ko prarasti, esame finalinio ketverto sensacija ir didesnis spaudimas krenta ant ekonomistų (EvaF) bei medikų (MF) pečių. Nemanau, kad finalo ketverto metu turėtume jausti kažkokį susikaustymą ir jaudulį. Juk iš mūsų niekas, išskyrus mūsų sirgalius, nieko nesitiki. Todėl kovosime ir bandysime pratęsti savo sensacingą žygį. Žinoma, lauksime ir šiandien negalėjusių ekipai padėti žaidėjų. Dar kartą noriu padėkoti savo komandai, jie parodė išskirtinį norą. Galiu drąsiai sakyti, kad esame, kaip vienas kumštis“, – įspūdžiais po rungtynių dalijosi Gustavas Klikna.

Kelialapį į finalo ketvertą Komunikacijos fakultetui iškovojo: Martynas Boboriko, Erikas Petrikas, Gustavas Klikna, Deividas Gaidulis, Domantas Zubrickis, Karolis Varnelis, Rytis Kazakevičius, Vilius Kardelis ir Rokas Gomazkovas.

Finalo ketvertas vyks Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centro salėje (Saulėtekio al. 2) lapkričio pabaigoje, tiksli data bus paskelbta vėliau.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos