mini Hz RaJ 2018 Lithuanian Russian Drama Theatre 1Lapkričio 5-6 d. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Kūrybos ir komunikacijos programos pirmo kurso studentai, lankantys dalykinės anglų kalbos paskaitas, turėjo retą progą susipažnti su „TNT BRITAIN & ADG EUROPE“ teatro spektakliu Vilniaus Rusų dramos teatro salėje. Didžiąjai daliai studentų tai buvo pirma patirtis stebint spektaklį anglų kalba.

„The American Drama Group Europe“ (ADG EUROPE) teatrą įkūrė amerikietis Grantly Marshall  1978 m. Miunchene, Vokietijoje. Pirmieji spektakliai buvo rodomi Miuncheno universitete, vėliau kituose Vokietijos, Europos ir pasaulio teatruose. Didžiąją repertuaro dalį sudaro amerikiečių, anglų, prancūzų literatūros klasika ir šiuolaikinės dramos kūriniai. Spektakliai yra vaidinami anglų ir prancūzų (nuo 1985 m.) kalbomis gimtakalbių aktorių iš Niujorko, Londono ir Paryžiaus. Kasmetinių gastrolių metu „ADG EUROPE“ teatras publikai pristato daugiau, kaip  tūkstantį spektaklių, neretai aplankydamas beveik keturiasdešimt pasaulio šalių.

Vilniaus publikai pristatytas „Romeo ir Džiuljeta“ spektaklis anglų kalba suteikė progą studentams išgirsti autentišką V. Šekspyro kalbą, sutelkti dėmesį į aktorinį meistriškumą, bandyti suprasti spektaklio režisieriaus perteiktą mintį. Pirmakursiai netruko atkreipti dėmesį ir į minimalias spektaklio dekoracijas, neblaškančias publikos dėmesio.

Kaip atrodė V.Šekspyro laikų teatras? Kaip kūrinį galėjo suvokti karalienės Elžbietos laikų Londono publika? Ar „Romeo ir Džiuljeta“ tik nelaimingos meilės istorija? Spektaklio inspiruotos patirtys ir asmeniniai pastebėjimai buvo aptarti anglų kalbos paskaitų metu.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos