mini EufaŠiais metais Vilniaus universitetas prisijungė prie prestižinio Europos universitetų kino apdovanojimo (angl. the European University Film Award) projekto, 2016 metais inicijuoto kino festivalio Filmfest Hamburg ir Europos kino akademijos (angl. European Film Academy). Jo tikslas – skatinti akademinį jaunimą domėtis Europos kinu ir skleisti, reflektuoti europietiškumo idėją.

Iš 49 Europos kino akademijos ilgametražių vaidybinių filmų ir 15 dokumentinių filmų, pretenduojančių į Europos kino akademijos apdovanojimus, specialioji komisija, sudaryta iš kino festivalio direktorių Mike Goodridge (JK) ir Christophe Leparc (Prancūzija) bei kino tyrėjos Dagmar Brunow (Švedija), atrinko 5 filmus – Europos universitetų kino apdovanojimo nominantus:

  • FOXTROT – vaidybinis ilgametražis filmas, rež. Samuel Maoz (Vokietija/Izraelis/Prancūzija, 114 min.)
  • HAPPY AS LAZZARO (LAZZARO FELICE) - vaidybinis ilgametražis filmas, rež. Alice Rohrwacher (Italija/Prancūzija/Vokietija/Šveicarija, 125 min.)
  • STYX – vaidybinis ilgametražis filmas, rež. Wolfgang Fischer (Vokietija/Austrija, 94 min.)
  • TARZAN'S TESTICLES – dokumentinis ilgametražis, rež. Alexandru Solomon (Rumunija/Prancūzija, 107 min.)
  • U - JULY 22 (UTØYA 22. JULI) - vaidybinis ilgametražis filmas, rež. Erik Poppe (Norvegija, 92 min.)

Iš šių filmų 23 Europos universitetų studentai, taip pat VU Komunikacijos fakulteto Komunikacijos mokslų magistrantai, rinks filmą laimėtoją. Pirma filmų peržiūros ir aptarimai vyks atskirai kiekvienoje šalyje, projekte dalyvaujančių studentų grupėje, o gruodžio mėn. pradžioje 23 universitetų atstovai-studentai rinks filmą nugalėtoją.

„Europos universitetų kino apdovanojimas yra puiki iniciatyva, patraukliu būdu skatinanti studentus domėtis Europos kinu, kultūra, vertybėmis ir kasdieniu europiečių gyvenimu. Galimybė kartu su kitų Europos universitetų studentais aptarti ir išrinkti geriausią filmą leidžia jiems geriau suprasti Europos kino industrijos veikimo principus ir pajusti kino kultūros įvairovę, taip pat pasijusti sprendimų priėmėjais ir ekspertais“, teigia šio projekto koordinatorė Lietuvoje doc. dr. Renata Šukaitytė.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos