tyreju naktis2018 m. rugsėjo 28 d., penktadienį vyks Tyrėjų naktis – išskirtinis rudens penktadienis, kai daugelis Europos mokslo ir tyrimų laboratorijų atveria duris ir pabendrauti su visuomene išeina mokslininkai bei tyrėjai, kurie paprastai dirba uždarose laboratorijose ar mokslo centruose. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas taip pat dalyvauja šiame renginyje ir kviečia visuomenę į viešas paskaitas bei dirbtuves.

Propagandos evoliucija: nuo senų laikų iki mūsų dienų

13 val. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto 510 auditorijoje (Saulėtekio al.9).

Propagandos iššūkis šiandien vėl įvardijamas tarp esminių pavojų ir aktualijų. Tačiau, ar propaganda yra tik neigiamas reiškinys bei moderniųjų laikų požymis? Kaip tik į šiuos klausimus ir bus bandoma atsakyti paskaitoje. Taip pat bus aptarta propagandos istorija, jos sąsaja su ryšiais su visuomene ir reklama, o taip pat kaip minėtas reiškinys keitėsi pastaraisiais dešimtmečiais ir kodėl būtent šiandien jis yra itin pavojingas.

Paskaitą skaitys Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dr. Viktor Denisenko.

Renginys Facebook tinkle: https://goo.gl/CpF26e

Akiniai – šiapus ir anapus tikrovės

19 val. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Vilniaus balso salėje (Maironio g. 7).

Geriausiu 2017-2018 m. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas dėstytoju išrinktas doc. dr. Juozapas Blažiūnas kviečia į viešą paskaitą apie.. akinius.

Tai, kas yra dabar įprasta ir normalu, praeityje buvo keista ir nesuprantama. Nors kiekvienoje šalyje akių regos gerinimo instrumentas ir supratimas apie optiką vystėsi netolygiai, tačiau įvairiais istoriniais laikotarpiais žmonija sugebėdavo pasimesti ir užsidėti nieko nematančius „tamsintus“ arba viską pagrąžinančius „rožinius“ akinius.

Renginys Facebook tinkle: https://goo.gl/CEeC3w

Išbandyk radijo žurnalisto kailį

19:30 Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Radijo svetainėje (Maironio g. 7).

Visada norėjai išbandyti radijo laidų vedėjo kėdę, diskutuoti eteryje visuomenei aktualiomis temomis, bet šis noras taip ir liko neįgyvendintas? Nesijaudink, dabar atėjo puiki galimybė išpildyti šią svajonę ir susipažinti su radijo žurnalisto darbu iš arčiau.

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto lektorius, LRT radijo vedėjas Edvardas Kubilius kartu su LRT žurnaliste Rūta Kupetyte ves paskaitą ir dirbtuves, kurių metu supažindins su radijo žurnalistikos principais bei leis įsijausti į radijo žurnalisto kailį.

Renginys Facebook tinkle: https://goo.gl/oMuvNe

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos