Mantas MartišiusĮsivaizduokite, kad pažįstamas žmogus jums papasakojo kažkiek keistą, bet įdomią ir įtraukiančią istoriją. Ta istorija pakeitė jūsų požiūrį, privertė naujai pažvelgti į įvairius dalykus, kitaip apmąstyti kažką, kuo galbūt jau seniai abejojote. Jaučiatės pakylėti ir sužavėti savo pažįstamo išmintimi.

„O tada sužinot, kad tas pažįstamas, švelniai tariant, apsimelavo. Visa tai, ką jis sakė, buvo netiesa. Kaip tada elgsitės? Greičiausiai pradėsit žiūrėti į tokio žmogaus kalbas skeptiškai, abejoti viskuo, ką jis sako. Štai tokia situacija Vakarams atsitiko su Rusija, tokioje situacijoje mes dabar gyvenam.“ – paaiškina Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto doc. dr. Mantas Martišius.

Apsimelavęs ir pasitikėjimą praradęs žmogus, norėdamas toliau skleisti savo žinią, turės imtis kitokios strategijos. Gal jis bandys teisinti savo melą tuo, kad jūs irgi ne kartą melavote. Gal lauks, kol nuleisite skeptiškumo kartelę ir bandys vėl įpiršti savo teiginius. Jei bandysite tam priešintis, prasidės informacinis karas. Toks, kokį dabar galime matyti, ir toks, apie kokį Vilniaus universiteto docentas penktadienį pasakos mokslo festivalio „Erdvėlaivis žemė“ renginyje.

„Savo paskaitoje bandysiu paaiškinti, kaip šią situaciją mato Rusija, ir kaip matome mes. Kokius privalumus abi pusės turi, kokios yra abiejų pusių silpnybės. Apskritai, tai bus toks platesnis situacijos vaizdas, kurį mums labai svarbu matyti.“ – pabrėžia M. Martišius.

Paskaita „Rusijos vykdomas informacinis karas“ – rugsėjo 21 d. 13.00 val. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto 510 auditorijoje. Planuojančius atvykti klausytis paskaitos, prašome užsiregistruoti čia: https://www.mokslofestivalis.eu/renginys/2018/rusijos-vykdomas-informacinis-karas/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos