seksualinis priekabiavimasKetvirtadienį, gruodžio 7 d., 15 val. Komunikacijos fakulteto Lyčių studijų centras kartu su JAV ambasada rengia diskusiją „#ThatsHarassment: pakalbėkime atvirai” su žmogaus teisių, lyčių lygybės, viktimologijos specialistais bei JAV ambasados diplomatais, dirbančiais žmogaus teisių klausimais.

Diskusijoje kalbės Jos Ekscelencija Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorė Lietuvoje Anne Hall ir p. Edward Janis (JAV ambasada).

Diskusijoje dalyvaus:

  • dr. Margarita Jankauskaitė (Lygių galimybių plėtros centras)
  • Birutė Sabatauskaitė (Žmogaus teisių centras)
  • dr. Vilana Pilinkaitė-Sotirovič (Lygių galimybių plėtros centras)
  • Jurgita Pečiūrienė (Europos Lyčių lygybės institutas)
  • Laima Vengalė - Dits (Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba)

Diskusiją moderuos doc. dr. Ilona Michailovič (VU Komunikacijos fakultetas, Lyčių studijų centras).

Po platų atgarsį susilaukusių prisipažinimų apie seksualinį priekabiavimą JAV ir Lietuvos visuomenėje, kviečiame pakalbėti šia tema. Kokios yra šio reiškinio priežastys, kas yra “normalus” bendravimas, kodėl apie seksualinį priekabiavimą yra dažniausiai nutylima, nenoriai kalbama? Kodėl iškyla dvigubų standartų dilema ir vis dar gajus požiūris, smerkiantis auką: ar visuomenė gali keistis?

Renginys taip pat yra visame pasaulyje minimos 16 Aktyvizmo dienų prieš smurtą lyties pagrindu kampanijos dalis.

Diskusijos metu matysime įtaigią kinematografiją - JAV trumpametražius filmus šia tema.

Renginio vieta: Kūrybos komunikacijos auditorija, JR5 (Jungiamieji rūmai 5 auditorija, VU Komunikacijos fakultetas, Saulėtekio al.  9, I rūmai).

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos