mini Pasirasymas1 642x336Lietuvos ryšių su visuomene specialistų sąjunga (LRVS), nuosekliai įgyvendindama veiklos programą, kurios vienas iš uždavinių – bendradarbiavimo su aukštosiomis mokyklomis, rengiančiomis komunikacijos specialistus, stiprinimas, su Vilniaus universitetu (VU) pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

LRVS bendradarbiavimas su VU trunka jau kelerius dešimtmečius: VU dėstytojai ir studentai aktyviai dalyvavo steigiant LRVS, rengiant ryšių su visuomene srities specialistų etikos kodeksą, organizuojant pirmuosius ryšių su visuomene srities renginius Lietuvoje.

„Pirmieji pradėję rengti komunikacijos specialistus Lietuvoje, VU pasitelkė LRVS ir šis bendradarbiavimas trunka jau du dešimtmečius: LRVS nariai dalyvauja komunikacijos studijų programų komitetų veikloje, kviečiami dėstyti studijų programose, siūlo praktikos vietas studentams, aktyviai dayvauja studentų organizuojamuose ryšių su visuomene sritį populiarinančiuose renginiuose tiek ekspertų komisijose, tiek kaip kviestiniai pranešėjai“, – taip apie bendradarbiavimą tarp VU ir LRVS kalbėjo sutarties pasirašymą iniciavusi LRVS Tarybos narė ir VU Komunikacijos fakulteto studijų reikalų prodekanė dr. Renata Matkevičienė.

„Komunikacijos svarba ir poreikis auga visoje Europoje. Lietuvoje komunikacijos profesionalas taip pat tampa bene svarbiausia kiekvienos valstybinės organizacijos ir verslo įmonės kertine ašimi, užtikrinančia dialogą tarp įvairių tikslinių auditorijų. Mūsų asociacijoje yra nemažai didelę ryšių su visuomene veiklos patirtį turinčių specialistų, galinčių prisidėti prie komunikacijos mokslo puoselėjimo rengiant ir tobulinant studijų programas ir savo praktines žinias perteikiant studentams“, – sakė  LRVS Tarybos pirmininkė Lina Jakučionienė.

Sutarties pasirašyme dalyvavusi VU partnerystės prorektorė prof. Greta Drūteikienė, apibendrindama institucijų bendradarbiavimą, teigė, kad pastaraisiais metais vis dažniau kalbama apie poreikį universitetinėse studijų programose derinti teoriją ir praktiką. „Tokios sutartys įprasmina šią dermę, sukurdamos galimybę teorinį komunikacijos srities pagrindą suteikiančiose programose kalbėti ir apie praktinę sritį, diskutuojant su srities ekspertais, analizuojant srities veiklos pavyzdžius“, – sakė prof. G. Drūteikienė.

Sutartyje numatyta bendradarbiauti ir organizuojant komunikacijos srities renginius, inicijuojant ir vykdant taikomuosius tyrimus bei populiarinant jų rezultatus. Planuojama stiprinti bendradarbiavimą organizuojant mokslines konferencijas, rengiant srities problematikos diskusijas, jungiant teoretikų ir praktikų įžvalgas aktualiais komunikacijos srities klausimais.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos