mini Diskusija bibliotekosGruodžio 2 d., žymaus bibliotekininkystės veikėjo Vaclovo Biržiškos gimimo dieną, KF Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų institutas organizavo interaktyvią diskusiją „Bibliotekų specialistų rengimas ir profesinis tobulinimas(is): poreikiai, idėjos ir perspektyvos“.

Renginyje siekta aptarti bibliotekų darbuotojų rengimo poreikius, bendrus profesinio tobulinimo interesus bibliotekų tinkle, mokymo organizatorių ir bibliotekų įsipareigojimus užtikrinant sėkmingą specialistų mokymą(si) ir darbą bibliotekose. Diskusijoje dalyvavo 32 įvairių bibliotekų, profesinių asociacijų atstovai, akademinės bendruomenės nariai.

Renginys - viena iš nedaugelio diskusijų, kurioje dalyvavo, bendrų specialistų rengimo ir profesinio tobulinimo sprendimų ieškojo įvairių bibliotekų - viešųjų, akademinių, mokyklų - atstovai. Diskusija atskleidė, kad profesinis tobulinimas itin aktualus bibliotekų vartotojų aptarnavimo, už vartotojų edukaciją ir mokymus, bibliotekininkystės tyrimus atsakingiems specialistams bei bibliotekų vadovams. Diskutuojant apie mokymų paslaugų teikėjų ir bibliotekų įsipareigojimus organizuojant specialistų tobulinimą(si) ir rengimą nagrinėti mokymo paslaugų kokybės, efektyvumo, darbuotojų motyvavimo klausimai. Apibendrindami renginį nemažai dalyvių akcentavo, kad svarbu tęsti tokio pobūdžio diskusijas ir kartu ieškoti geriausių bibliotekų darbuotojų rengimo ir profesinio mokymo(si) sprendimų.

diskusija bibliotekos2Diskusijoje dalyvavo bibliotekų, profesinių asociacijų atstovai, akademinės bendruomenės nariai. V. Ulickaitės nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos