mini Lapės 2015 statulėlėsKasmetiniuose Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto apdovanojimuose „Lapės 2015“ ketvirtadienio vakarą buvo apdovanoti geriausi verslo, švietimo ir mokslo partnerystę 2015 metais viešinę projektai.

Dalyvauti šių metų konkurse buvo kviečiamos valstybės, nevyriausybinės, verslo ir švietimo organizacijos, kurios per praėjusius metus svariai prisidėjo prie verslo ir mokslo bendradarbiavimo. Ekspertų komisija, kurią sudarė ryšių su visuomene specialistai, verslo, švietimo bei mokslo bendruomenės nariai, išrinko 6 laimėtojus, nominuotus verslo ir mokslo partnerystę atspindinčiose kategorijose:

Verslioji lapė – Kauno technologijos universitetas ir informacinių technologijų e. pamokų ciklo „IT kitaip“ projektas. Komisijos vertinimu, šis projektas net tik prisidėjo prie šalies moksleivių skaitmeninių žinių, gebėjimų ir domėjimosi technologijomis ugdymo, bet taip pat labiausiai atitiko versliausio projekto vertinimo kriterijus.

Pilietiškoji lapė – „Ergo“ ir projektas „Mada, kuri saugo“. Projektas apdovanotas už labai kūrybišką opios visuomenės problemos – dviratininkų saugumo kelyje – sprendimą ir gerai parinktas komunikacijos priemones.

Startuolė lapė – #SWITCH ir projektas „Hakatonas SWITCH challenge“. Projektas savo idėja sukvietė technologijomis besidominčius žmones, paskatino juos sukurti naujas startuolių komandas ir generuoti verslo idėjas išmaniems miestams.

Novatoriškoji lapė –  VšĮ „Mokslas ir inovacijos visuomenei“ ir projektas „Erdvėlaivis žemė“.  Projektas apdovanotas už novatorišką sprendimą – nacionalinį mokslo festivalį, kuriuo siekta populiarinti mokslą, inovacijas, naujas technologijas. Projektas pritraukė apie 30.000 lankytojų.

Kūrybiškoji lapė – VšĮ „Lietuvos Junior Achievement“ ir projektas „Nukelk bosą nuo stogo“. Šis projektas komisijos buvo įvertintas už itin kūrybišką idėją, sėkmingą komunikaciją ir išties puikius rezultatus.

Socialinių tinklų lapė – UAB „FIX Management“ ir „Build stuff“ konferencija. Šiuo projektu siekiama paskatinti programuotojų bendruomenių kūrimąsi ir jų bendradarbiavimą. Per keletą metų startavęs projektas išaugo į 800 dalyvių ir 60 pranešėjų vienijantį renginį. Pagrindinė priemonė  siekiant tikslo – informacijos skelbimas socialiniuose tinkluose.

Septintą nominaciją ir „Lapės 2015“ statulėlę skyrė interneto dienraštis „Bernardinai.lt“.  Jie apdovanoti pasirinko VšĮ „SOS projektų“ ir banko „Swedbank“ projektą „Kam to reikia?“ Pasak Donato Puslio, „Bernardinai.lt“ vyr. redaktoriaus, šis projektas sužavėjo savo idėja – didinti moksleivių motyvaciją ir padėti jiems pasirinkti profesinę veiklą.

Konkurso organizatoriai sulaukė 27 projektų paraiškų. Daugiausia projektų pretendavo į pilietiškosios, novatoriškosios ir versliosios lapės nominacijas. Paraiškų sulaukta iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio.

Laimėtojai buvo apdovanoti Edmundo Unguraičio sukurtomis statulėlėmis bei atminimo dovanomis. Apdovanojimų ceremonija vyko Lietuvos mokslų akademijos Didžiojoje salėje.

VU Komunikacijos fakulteto rengiamas komunikacijos projektų konkursas „Lapės 2015“ šiemet vyksta ketvirtą kartą. Jo tikslas – išrinkti ir įvertinti ryškiausius ir profesionaliausius metų projektus ir pasidalyti gerąja patirtimi.

Lapės 2015 konkurso dalyviai„Lapės 2015“ konkurso dalyviai

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos