mini Apdovanojimai„Lapės 2015“ apdovanos verslo, švietimo ir mokslo partnerystės šauklius.

Ketvirtus metus organizuojamas komunikacijos projektų konkursas „Lapės 2015“ šiemet pritraukė gausų pretendentų į apdovanojimus būrį. Organizatoriai sulaukė 27 paraiškų, kurias šiais metais teikė verslo, švietimo ir mokslo partnerystės projektus viešinusios organizacijos.

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto ir Ryšių su visuomene magistro studijų programos studentų organizuojamame konkurse „Lapės 2015“ dalyvauti galėjo organizacijos, įgyvendinusios naujus ar tęstinius projektus ir savo veikla per 2015 m. prisidėjusios prie verslo, švietimo ir mokslo bendradarbiavimo. Dalyviai šiemet bus nominuoti šešiose kategorijose: „Novatoriškoji lapė“, „Startuolė lapė“, „Pilietiškoji lapė“, „Socialinių tinklų lapė“, „Kūrybiškoji lapė“ ir „Verslioji lapė“. Specialų prizą įteiks ir projekto rėmėjas „Bernardinai.lt“.

„Daugiausia dalyvių šiemet nurodė pretenduojantys į Pilietiškosios ir Novatoriškosios lapės titulą. Paraiškas itin aktyviai teikė šalies aukštosios mokyklos, viešosios įstaigos, verslo organizacijos. Kai kurie dalyviai pateikė ne po vieną, o net kelias paraiškas. Dalyvių geografija šiemet taip pat plati – sulaukta projektų iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio“ – sako viena iš projekto organizatorių Greta Lopetkaitė.

Pasak „Lapės 2015“ organizatorių, gausus dalyvių būrys atspindi tai, kad verslo ir mokslo bendradarbiavimas įgauna vis didesnę vertę visuomenėje. Profesionali ir įtaigi komunikacija taip pat yra svarbi tokių projektų sėkmei, todėl geriausius pavyzdžius būtina pastebėti ir įvertinti.

Orijana Mašalė, Lietuvos ryšių su visuomene specialistų sąjungos (LRVS) Tarybos pirmininkė, „Lapės 2015“ vertinimo komisijos narė, sako, kad komunikacijos ir ryšių su visuomene svarba, apskritai, auga, vis daugiau privataus ir viešojo sektoriaus organizacijų investuoja į savo reputaciją, todėl rinkoje jaučiamas didelis komunikacijos profesionalų poreikis.

„Įvairūs komunikacijos srities konkursai yra svarbūs dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, jie padeda organizacijoms įvertinti savo komunikacijos specialistų ar partnerių darbą. Antra, konkursuose dalyvaujantys komunikacijos srities atstovai turi puikią progą stabtelėti ir įvertinti savo pasiektus rezultatus. Trečia, įvairūs konkursai kelia rinkos kompetenciją ir stiprina pačios komunikacijos srities reputaciją. Todėl „Lapės“ iniciatyva yra sveikintina ir smagu, kad studentai, organizuodami šį renginį, prisideda prie visos ryšių su visuomene rinkos stiprinimo“, – sako O. Mašalė.

Šiemet „Lapės 2015“ konkursui pateiktas paraiškas vertina iš įvairių sričių specialistų suburta komisija, kurią sudaro Marius Skarupskas, Lietuvos Respublikos ūkio viceministras, dr. Renata Matkevičienė, VU Komunikacijos fakulteto studijų prodekanė, Mindaugas Glodas, rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ generalinis direktorius, Rūta Balčiūnienė, dienraščio „Verslo žinios“ medijų rubrikos redaktorė, ir Orijana Mašalė, LRVS Tarybos pirmininkė, strateginės komunikacijos bendrovės „OMConsulting“ vadovė.

Konkurso nugalėtojai bus paskelbti apdovanojimų ceremonijoje, kuri vyks 2016 m. sausio 21 d., 17.30 val., Lietuvos mokslų akademijos Didžiojoje salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius).

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos