mini Bilietų nėraRadijo teatro ir literatūros skaitymų laida „Bilietų nėra“ spalio ir lapkričio mėnesiais vėl kvies įsijungti radijo imtuvus, kompiuterius, grotuvus, telefonus ir visus kitus prietaisus, su kuriais galima klausytis Vilniaus universiteto radijo stoties „Start FM“ – nuo šio sekmadienio į jos eterį sugrįžta teatras.

Metų viduryje sėkmingai sudalyvavusi kultūros maratone „PIN diena“, akcijoje „Lietuva skaito“, „Kultūros naktyje“ bei festivalyje „Yaga“, laidos aktorių bei prodiuserių komanda jau kuris laikas pluša studijoje, kad savo klausytojams pateiktų dar 8 susitikimus su literatūros herojais, o kartais – ir antiherojais.

Kiekviena nauja laida – naujas kūrinys. Visi jie atrinkti atsižvelgiant į dominuojančią šių metų temą – tai istorijos apie savęs paieškas, individo santykį su minia, sistema, savo praeitimi bei dabartimi.

Pirmojoje spalio 11 d. laidoje girdėsite ištraukas iš Keno Kesey knygos „Skrydis virš gegutės lizdo“ – tai pasakojimas apie kovą su autoritetu, apie vidinę laisvę, pastangas bent kažką pakeisti ir pasiekti. Tai istorija apie atmerktas akis. Šis pasakojimas – savotiškas savo pačių gyvenimo, drąsos ir vertybių testas laidos klausytojams.

Tačiau tai tik pirmoji literatūrinė kelionė. Vėliau nersime į penktojo dešimtmečio džiazą ir literatūrą, klausime savęs, kas norime ar norėjome būti, saugosime vaikus, kad nekristų bedugnėn bei ieškosime kitų atsakymų kiekvieną sekmadienį iki pat lapkričio 29 d.

Aštuonių laidų ciklas bus transliuojamas radijo stoties „Start FM“ eteryje (94,2 FM Vilniuje arba internetu www.startfm.lt) sekmadieniais 22 valandą nuo spalio 11 d.

Laida „Bilietų nėra“, startavusi 2014 metų pavasarį, gyvuoja jau antrus metus. Laidą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas ir Lietuvos kultūros taryba.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos