mini tindLeidybos studijų programos studentų iniciatyvinė grupė kartu su Vilniaus universiteto biblioteka organizuoja renginį, skirtą tarptautinės intelektinės nuosavybės dienai paminėti.

Įvairūs tyrimai atskleidė, jog Rytų Europa, taip pat ir Lietuva, yra viena iš piratavimo lyderių pasaulyje. Intelektinės nuosavybės dienos minėjimas svarbus tuo, kad skatina atkreipti dėmesį į šią problemą. Tyrimų duomenimis, nelegaliais būdais įvairią intelektinę nuosavybę naudoja net 60 proc. tautiečių. Tačiau šio renginio pagrindinė idėja – į problemą pažvelgti kiek kitaip ir pamėginti atsakyti ar skaitmeniniame amžiuje autorių teisių reguliavimo įstatymas atitinka realius vartotojų poreikius.

Renginio metu bus pristatyti Europos vartotojų teisių apsaugos asociacijos inicijuoto tyrimo, kurio tikslas buvo išsiaiškinti ar autoriaus teisių reguliavimas Europoje tenkina vartotojų poreikius, rezultatai.

Renginyje taip pat dalyvaus ir pranešimą apie autorių teises leidyboje skaitys leidyklos „Alma literra“  tesininkė Aistė Akstinienė.

Renginį vainikuos diskusija: „Ar autorių teisių reguliavime būtini pokyčiai?“. Diskusijoje dalyvaus leidyklos „Alma Littera“ teisininkė Aistė Akstinienė, lekt. dr. Arūnas Gudinavičius, klasterio „Clear Digital World“ vadovas Romanas Matulis ir Rimgaudas Kalvaitis, taip pat žurnalo „Ozonas“ vyriausioji redaktorė Lina Bakšytė. Diskusiją moderuos prof. dr. Marija Stonkienė.

Po diskusijos dalyviai bus kviečiami kino filmo „Interneto sūnus: Aarono Swartzo istorija“ peržiūrai. Režisierius: Brianas Knappenbergeris. 2014 m., JAV, dokumentinis, luminantmedia.com. CC BY-NC-SA. Filmas pasakoja istoriją apie socialinio naujienų tinklo „Reddit“ sumanytoją, vieną iš RSS technologijos kūrėją bei interneto aktyvistą Aaroną Swartzą.

Renginys vyks balandžio 27 d., 15 val., VU bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre, A119 (Saulėtekio al. 5, Vilnius).

Renginys nemokamas.

Renginio kvietimas ir programa

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos