mini Andrius Vaisnys TGorbacoLietuvos Respublikos Seimo valdyba skyrė 14 apdovanojimų už indėlį atkuriant Lietuvos Respublikos nepriklausomybę, Lietuvos valstybės ir parlamentarizmo tradicijų stiprinimą, veiklą visuomenės gerovei.

Tarp Seimo apdovanotųjų – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dekanas prof. dr. Andrius Vaišnys. Profesorius įvertintas už parlamentarizmo idėjos sklaidą ir lituanistikos tradicijų puoselėjimą.

„Prieš ir per keliolika metų, kai pavyko įgyvendinti žurnalo, skirto parlamentarizmo tyrimams, idėją, o greta imtis stambių lituanistikos dokumentinį paveldą  išskleidžiančių programų koordinavimo, žinoma, apie jokius apdovanojimus nė nešaudavo mintis. Smagu, kad su nemaža grupe mokslininkų yra išryškinta Seimo, kaip politinės struktūros subjekto, istorija nuo LDK laikų, kad įvairiais aspektais – kalbiniu, komunikaciniu, teisiniu stebimas ir nagrinėjamas parlamento gyvenimas; pavyko atkurti, sureikšminti daugelio asmenybių ir įvykių vardus minint Spaudos atgavimo 100-metį (2004-2005), Didžiojo Vilniaus Seimo 100-metį, Donelaičio 300-ąją sukaktį ne tik čia, bet ir svetur. Ši visuomeninė veikla suteikė galimybę sutikti daug nuostabių žmonių Lietuvoje ir užsienyje. Tai – svarbiausia.“, – sako A. Vaišnys.

Apdovanojimas buvo įteiktas kovo 11 d. Valdovų rūmuose.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos