seimas vu_ist_2014Gegužės 6 dieną Seimas priėmė Vilniaus universiteto statuto įstatymo Nr. I-281 pakeitimo įstatymą.

Vilniaus universitete taip sudaromos sąlygos suformuoti VU valdymo organus pagal Lietuvos Respublikos mokslo ir studijų įstatyme nustatytus reikalavimus.

Fakulteto dekanas doc. dr.  Andrius Vaišnys šį pokytį komentavo:  „Aukštojo mokslo sistemoje tai (įstatymo pakeitimo priėmimas - red. pastaba) reikšminga: dėl teisės akto hierarchijos palyginti su kitomis aukštosiomis mokyklomis; dėl Universiteto reikšmės ir įtakos Lietuvos, mokslui, švietimui, kultūrai; dėl numanytinos Universiteto vadybos reformos, kurią būtina atlikti.

Iki šiol diskusija dėl mūsų Universiteto buvo daugiasluoksnė, bet nukreipta autonomijos problemai svarstyti (pvz. „UNIVERSITETO IDĖJA TEISME, SEIME IR UNIVERSITETE, ARBA APIE TEISĘ IR DVASIĄ BE DIALOGO”,  A. Vaišnys, „Parlamento studijos”), o dabar tikriausiai ji bus fokusuota jau į trečią paminėtą veiksnį.“

VU statuto patvirtinimas įstatymu liudija Lietuvos Respublikos Seimo ir Vyriausybės įsipareigojimą stiprinti aukštųjų mokyklų autonomiją – svarbiausią aukštosios mokyklos veiklos garantiją, taip pat nuoseklią politiką pripažįstant istorinį VU įsteigimo faktą ir jo veiklos tęstinumą.

Parengta pagal naujienos.vu.lt 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos